Vegetariánský segedínský guláš s tempehem

By | 4.4.2015

Pro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem.

Vegetariánský segedínský guláš s tempehem

Doba přípravy

1 hodina

Porce

Pro 4 osoby




Ingredience

200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný)

500 g kysaného bílého zelí

400 g konzervovaných loupaných rajčat

250 ml zakysané smetany

500 ml zeleninového vývaru

4 cibule střední velikosti

4 stroužky česneku

1 červená paprika

1 žlutá paprika

4 polévkové lžíce oleje

1 polévková lžíce mleté sladké papriky

1 čajová lžička celého kmínu

1 bobkový list

Sůl

Pepř




Postup

V rozpáleném oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme utřený česnek, bobkový list, kmín, mletou papriku, na kostičky nakrájené papriky, na kostky nakrájená loupaná rajčata, překrájené kysané zelí a na kostky nakrájený tempeh. Vše promícháme, celou směs osolíme a opepříme, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí zelí a paprik, což bude trvat maximálně půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vaření přilijeme kysanou smetanu. Pozor, nesmí být studená z lednice, jinak by se srazila. Vegetariánský recept na segedínský guláš s tempehem je hotový.

Podávání

Jako přílohu může zvolit prakticky cokoliv podle vlastních preferencí, ale ideální jsou kroupy, nebo čerstvé pečivo.

Výživové hodnoty pro vegetariánský segedínský guláš s tempehem

*Uvedené nutriční hodnoty jsou přibližné

  Počet/množství/% naplnění DDD
Celkové kalorie 1988,9
Tuky 134,9 g
–        Nasycené mastné kyseliny 45,6 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 44,2 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 33,8 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 9,4 g
Draslík 3,8 g
Sacharidy 149,3 g
–        Z toho vláknina 27,1 g
–        Z toho cukry 31,4 g
Proteiny 64,3 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky      
Vitamín A 180,7 %
Vitamín B12 17,2 %
Vitamín B6 133,8 %
Vitamín C 1326,4 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 149,7 %
Vápník 82,4 %
Měď 118,6 %
Kyselina listová 94,9 %
Železo 110,9 %
Hořčík 90,1 %
Mangan 239,8 %
Niacin 51,9 %
Kyselina pantothenová 35,6 %
Fosfor 110,7 %
Riboflavin 89,6 %
Selen 20,5 %
Thiamin 44,8 %
Zinek 45,3 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Vegetariánský segedínský guláš s tempehem
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)