Uzenou vůní krásně provoněný segedín s uzeným špekem.

Doba přípravy
2 hodiny
Porce
Pro 5 až 6 strávníků
Ingredience
600 g vepřového plecka
150 g uzeného špeku
1,2 kg kysaného zelí
400 g cibule
1,5 litru zeleninového vývaru
3 polévkové lžíce mleté sladké papriky
3 polévkové lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce sádla
3 bobkové listy
Sůl a pepř
Postup
Plecko si očistíme a nakrájíme na větší kostky, kysané zelí propláchneme a pokrájíme, cibuli a uzený špek nakrájíme nahrubo. Hrnec rozpálíme na plotně a rozehřejeme v něm sádlo, na kterém následně osmahneme maso. Vložíme kostičky špeku a necháme je rozškvařit, načež přidáme i cibuli, kterou restujeme do zesklovatění. Opepříme, osolíme a vsypeme mix mleté papriky s moukou, který necháme v guláši zasmažit. Přidáme zelí a bobkové listy a vše zalijeme vroucím vývarem. Následně vaříme do změknutí masa a zelí, což by mělo zabrat jen něco málo přes hodinu. Podle potřeby pak segedín ještě dochutíme solí a pepřem. Přejeme dobré chutnání!
Výživové hodnoty pro segedínský guláš s uzeným špekem
*Uvedené nutriční hodnoty pro tentorecept s uzeným špekem jsou přibližné
| Počet/množství/% naplnění DDD (celkem) | |
| Celkové kalorie | 3869,1 |
| Tuky | 256,3 g |
| – Nasycené mastné kyseliny | 90,8 g |
| – Polynenasycené mastné kyseliny | 19,9 g |
| – Mononenasycené mastné kyseliny | 76,4 g |
| Cholesterol | 678,3 mg |
| Sodík | 7498,1 mg |
| Draslík | 5169 mg |
| Sacharidy | 178,6 g |
| – Z toho vláknina | 46,8 g |
| – Z toho cukry | 53,6 g |
| Proteiny | 200,3 g |
| Vitamíny, minerály a stopové prvky | |
| Vitamín A | 376,1 % |
| Vitamín B12 | 71 % |
| Vitamín B6 | 250 % |
| Vitamín C | 364,9 % |
| Vitamín D | 0 % |
| Vitamín E | 11,1 % |
| Vápník | 61,8 % |
| Měď | 113,2 % |
| Kyselina listová | 124 % |
| Železo | 234,7 % |
| Hořčík | 87,4 % |
| Mangan | 161,9 % |
| Niacin | 158,5 % |
| Kyselina pantothenová | 53 % |
| Fosfor | 186,3 % |
| Riboflavin | 161,7 % |
| Selen | 324,9 % |
| Thiamin | 269,3 % |
| Zinek | 166,7 % |





Based on 1 Review(s)