Jednoduchý a velmi nenáročný recept pro vyznavače pomalého vaření. Připravte si bez velké námahy tento výborný segedín v pomalém hrnci.
Doba přípravy
4 až 8 hodin
Porce
Pro 6 osob
Ingredience
1 kg vepřové plece
500 g kysaného zelí
400 ml 30% smetany
2 větší cibule
4 lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžíce sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 lžíce mleté pálivé papriky
Na dochucení pepř, sůl a kmín
Postup
Nádobu pomalého hrnce vymažeme sádlem a vyskládáme ji kostkami vepřové plece. Rovnoměrně zasypeme hladkou moukou a paprikami a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Řádně promísíme. Přidáme najemno nasekanou cibuli, překrájené a propláchnuté kysané zelí a smetanu. Opět řádně promísíme. Dáme dělat. Segedín bude hotový za 4 až 8 hodin v závislosti na zvoleném stupni dušení.
Výživové hodnoty pro segedínský guláš v pomalém hrnci
*Uvedené nutriční hodnoty pro tentoguláš v pomalém hrnci jsou přibližné
Počet/množství/% naplnění DDD (celkem) | |
Celkové kalorie | 5199,6 |
Tuky | 412,1 g |
– Nasycené mastné kyseliny | 189 g |
– Polynenasycené mastné kyseliny | 32,8 g |
– Mononenasycené mastné kyseliny | 159,5 g |
Cholesterol | 1511,7 mg |
Sodík | 6499,7 mg |
Draslík | 5206,7 mg |
Sacharidy | 110,9 g |
– Z toho vláknina | 23,6 g |
– Z toho cukry | 10,6 g |
Proteiny | 259 g |
Vitamíny, minerály a stopové prvky | |
Vitamín A | 231,6 % |
Vitamín B12 | 130,5 % |
Vitamín B6 | 251,6 % |
Vitamín C | 174,5 % |
Vitamín D | 52,5 % |
Vitamín E | 18,9 % |
Vápník | 70,3 % |
Měď | 98 % |
Kyselina listová | 88,5 % |
Železo | 144,6 % |
Hořčík | 82,6 % |
Mangan | 103,4 % |
Niacin | 228,4 % |
Kyselina pantothenová | 75,8 % |
Fosfor | 283,6 % |
Riboflavin | 242,1 % |
Selen | 519,6 % |
Thiamin | 405,7 % |
Zinek | 252,5 % |