Tento recept na segedín s uzeným kuřecím masem zvládne naprosto každý a navíc je připraven opravdu v cuku letu. No a samozřejmě taky skvěle chutná. Tak rychle do kuchyně!
Doba přípravy
45 minut
Porce
Pro 4 strávníky
Ingredience
1 kg uzených kuřecích stehen
500 g bílého kysaného zelí
500 ml kuřecího vývaru
200 ml vysokoprocentní smetany
3 menší cibule
2 polévkové lžíce mleté sladké papriky
1 polévková lžíce mleté pálivé papriky
1 až 2 lžíce vepřového sádla
Sůl, pepř a kmín
Postup
Na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou okmínovanou cibuli. Zasypeme mletou paprikou a krátce ji na cibuli orestujeme, přičemž dáváme pozor, abychom ji nepřipálili. Zalijeme vývarem, přidáme od kostí obrané a na kusy nakrájené uzené kuřecí maso a slité nakrájené zelí, opepříme, osolíme a dusíme něco málo přes čtvrt hodiny, aby nám zelí povolilo a změklo. Pak už jen stačí přimíchat smetanu na zjemnění a segedín ještě pár minut povařit.
Výživové hodnoty pro segedínský guláš s uzeným kuřecím masem
*Uvedené nutriční hodnoty pro recept na guláš s uzeným kuřecím masem jsou přibližné
Počet/množství/% naplnění DDD (celkem) | |
Celkové kalorie | 1982,7 |
Tuky | 150,7 g |
– Nasycené mastné kyseliny | 68,3 g |
– Polynenasycené mastné kyseliny | 18,4 g |
– Mononenasycené mastné kyseliny | 31,6 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 12461,3 mg |
Draslík | 3180,1 mg |
Sacharidy | 64,4 g |
– Z toho vláknina | 24,4 g |
– Z toho cukry | 12,9 g |
Proteiny | 106,8 g |
Vitamíny, minerály a stopové prvky | |
Vitamín A | 281,5 % |
Vitamín B12 | 6,9 % |
Vitamín B6 | 89,3 % |
Vitamín C | 172 % |
Vitamín D | 26,3 % |
Vitamín E | 12,4 % |
Vápník | 102,6 % |
Měď | 38,3 % |
Kyselina listová | 48,8 % |
Železo | 120,7 % |
Hořčík | 38,7 % |
Mangan | 65,8 % |
Niacin | 192,2 % |
Kyselina pantothenová | 16,7 % |
Fosfor | 39,9 % |
Riboflavin | 121,4 % |
Selen | 8,9 % |
Thiamin | 49,6 % |
Zinek | 18,3 % |