Segedín z vepřové kýty

By | 2.4.2015

Jednoduchý a chutný recept z vepřové kýty.

Segedínský guláš z vepřové kýty

Doba přípravy

80 minut

Porce

Pro 4 osoby

Ingredience

700 g vepřové kýty

700 g kysaného bílého zelí

250 ml smetany na šlehání

3 ks cibule

4 lžíce sádla

1 až 2 lžíce másla (na jíšku)

1 až 2 lžíce hladké mouky (na jíšku)

2 lžíce mleté sladké papriky

1 lžička drceného kmínu

Sůl

Postup

Nejdříve si připravíme cibuli, zelí a maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí propláchneme a překrájíme na menší kusy. Maso si opláchneme a nakrájíme na kostky cca 3 centimetry velké.

A teď už můžeme začít vařit. V rozpáleném hrnci nejdříve rozpustíme sádlo, na kterém v zápětí dozlatova orestujeme cibuli. Přidáme papriku, rychle ji orestujeme a vše zalijeme trochou vařící vody, aby paprika nezhořkla. Poté již můžeme přidat maso a celou směs osolit. Až se maso zatáhne, podlijeme ho vodou, nebo vývarem pokud máme, a dusíme až je maso napůl měkké. V této chvíli vložíme do hrnce i zelí a kmín, podle potřeby dolijeme další vodu a dusíme, než je maso i zelí zcela měkké. Přimícháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky, necháme chvíli povařit, pak vlijeme i smetanu a vše necháme ještě zhruba 5 minut provařit, aby se všechny chutě spojily. Segedínský guláš z vepřové kýty je hotov a můžeme podávat.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš z vepřové kýty

*Uvedené nutriční hodnoty pro tento segedín jsou přibližné

  Počet/množství/% naplnění DDD
Celkové kalorie 3308,4
Tuky 266,3 g
–        Nasycené mastné kyseliny 113,1 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 25,4 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 106,7 g
Cholesterol 702,3 mg
Sodík 8,7 g
Draslík 4,5 g
Sacharidy 94,7 g
–        Z toho vláknina 29,5 g
–        Z toho cukry 14 g
Proteiny 139,9 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky      
Vitamín A 202,1 %
Vitamín B12 87,6 %
Vitamín B6 230,9 %
Vitamín C 235,3 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 18,1 %
Vápník 65,9 %
Měď 81,4 %
Kyselina listová 85,5 %
Železo 133,9 %
Hořčík 77,7 %
Mangan 97,7 %
Niacin 165,4 %
Kyselina pantothenová 68,6 %
Fosfor 187,3 %
Riboflavin 163 %
Selen 272,8 %
Thiamin 382,7 %
Zinek 134,2 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš z vepřové kýty
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zpět na hlavní stranu