Segedínský guláš z remosky

By | 13.3.2015

Na přípravu velmi nenáročný segedín z remosky.

Segedínský guláš z remosky

Doba přípravy

1 hodina 40 minut

Porce

Pro 4 až 5 osob

Ingredience

600 g vepřového plecka

500 g bílého kysaného zelí

100 g anglické slaniny v celku

400 ml zeleninového vývaru

200 ml vysokoprocentní smetany (minimálně 30%)

1 velká cibule

1 vrchovatá lžíce mleté sladké papriky

2 lžíce hladké mouky

6 kuliček nového koření

6 kuliček černého pepře

3 bobkové listy

Na špičku nože drceného kmínu

Sůl a pepř

Postup

V prvním kroku si zpracujeme suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Plecko opláchneme a nakrájíme na zhruba třícentimetrové kostky. Nálev ze zelí slijeme do připravené nádoby (nevyléváme, ale posléze přidáme do směsi) a zelí překrájíme na menší kusy. Anglickou slaninu rozkrájíme na menší kostičky. V druhém kroku dáme veškeré suroviny s výjimkou smetany a hladké mouky do pečící nádoby remosky a důkladně je promísíme. Remosku zapneme a vše pečeme cca jednu hodinu (co 10 až 15 minut segedín promícháme). Jakmile je plecko i zelí měkké vmícháme dobře rozmíchanou směs smetany a hladké mouky a ještě zhruba 10 minut provaříme. Nakonec stačí vyjmout kuličky a listy koření a můžeme servírovat.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš z remosky

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš z remosky jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 2961,8
Tuky 229,8 g
–        Nasycené mastné kyseliny 101,3 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 17,6 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 75,9 g
Cholesterol 762,7 mg
Sodík 11631,5 mg
Draslík 3432,9 mg
Sacharidy 88,8 g
–        Z toho vláknina 23,2 g
–        Z toho cukry 18,7 g
Proteiny 140,5 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 250,8 %
Vitamín B12 70,1 %
Vitamín B6 191 %
Vitamín C 169,2 %
Vitamín D 26,3 %
Vitamín E 10,9 %
Vápník 43,5 %
Měď 62,7 %
Kyselina listová 63,9 %
Železo 122 %
Hořčík 60,8 %
Mangan 87,9 %
Niacin 145,2 %
Kyselina pantothenová 54,5 %
Fosfor 150,3 %
Riboflavin 136,6 %
Selen 231,9 %
Thiamin 327,4 %
Zinek 112,6 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš z remosky
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Zpět na hlavní stranu