Segedínský guláš z mletého masa

By | 18.3.2015

V tomto receptu si uvaříme segedín z mletého masa.

Segedínský guláš z mletého masa

Doba přípravy

90 minut

Porce

Pro 6 lidí

Ingredience

1 kg kysaného bílého zelí

600 g mletého vepřového masa

250 ml zakysané smetany

3 velké cibule

3 až 4 stroužky česneku

2 polévkové lžíce vepřového sádla

2 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky

1 polévková lžíce cukru

1,5 polévkové lžíce mleté sladké papriky

1,5 polévkové lžíce mleté pálivé papriky

Sůl, pepř a kmín

Postup

Sádlo si rozpustíme v rozpáleném hrnci a dorůžova na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli. K cibuli prolisujeme stroužky česneku a krátce orestujeme. Pak přidáme osolené, opepřené a okmínované maso a na cibuli ho za občasného míchání opečeme. V mezičase si do nějaké nádoby slijeme nálev ze zelí, zelí vyjmeme z obalu/sklenice a několikrát ho překrájíme, aby nám vznikly menší kusy. K opečenému masu přisypeme obě papriky, důkladně promícháme a přidáme zelí i se slitým nálevem. Dusíme tak dlouho, dokud kysané zelí nezměkne. Směs rovnoměrně zasypeme hladkou moukou, promísíme a ještě zhruba deset minut provaříme. Nakonec segedín zjemníme zakysanou smetanou a dochutíme cukrem.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš z mletého masa

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš z mletého masa jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 2148,4
Tuky 112 g
–        Nasycené mastné kyseliny 43,6 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 7,7 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 27,5 g
Cholesterol 134,3 mg
Sodík 9095 mg
Draslík 3377,9 mg
Sacharidy 147 g
–        Z toho vláknina 42,3 g
–        Z toho cukry 35,2 g
Proteiny 154,4 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 262 %
Vitamín B12 12,5 %
Vitamín B6 143,3 %
Vitamín C 328 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 17,4 %
Vápník 76,7 %
Měď 75,5 %
Kyselina listová 107,6 %
Železo 132,9 %
Hořčík 64,8 %
Mangan 141,3 %
Niacin 37 %
Kyselina pantothenová 28,8 %
Fosfor 69,5 %
Riboflavin 71,4 %
Selen 38,7 %
Thiamin 59,6 %
Zinek 31,8 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš z mletého masa
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zpět na hlavní stranu