Segedínský guláš z kuřecího masa

By | 25.3.2015

Recept na oproti klasice lehčí a dietnější segedín z kuřecího masa.

Segedínský guláš z kuřecího masa

Doba přípravy

1 hodina

Porce

Pro 6 osob




Ingredience

800 g čistého kuřecího masa

1 kg kysaného zelí

250 ml bílého vína

300 ml vysokoprocentní smetany

2 velké cibule

3 lžíce oleje

2 lžíce mleté sladké papriky

2 lžíce mleté pálivé papriky

3 lžíce hladké mouky

1 lžička celého kmínu

7 kuliček nového koření

3 bobkové listy

Sůl a pepř




Postup

V otevřeném papiňáku osmažíme na oleji dorůžova najemno nakrájenou cibuli. Následně vložíme na kousky nakrájené kuřecí maso a restujeme ho, dokud se ze všech stran nezatáhne. Přisypeme mleté papriky a kmín a za stálého míchání chvilku opékáme. Přidáme propláchnuté a na kusy nakrájené kysané zelí, bílé víno, nové koření, bobkové listy a jeden a půl hrnku vroucí vody. Osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a papiňák uzavřeme. Od doby, kdy začne tlakový hrnec syčet, dusíme cca 10 minut. Upustíme páru, hrnec otevřeme a vmícháme smetanu, ve které jsme předtím rozmíchali mouku. Nyní už jen kuřecí segedín 15 minut povaříme a můžeme se dát do jídla.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš z kuřecího masa

*Uvedené nutriční hodnoty segedínského guláše z kuřecího masa jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 3113,4
Tuky 181 g
–        Nasycené mastné kyseliny 80,8 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 38,9 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 48 g
Cholesterol 910,9 mg
Sodík 9516 mg
Draslík 4864,7 mg
Sacharidy 133 g
–        Z toho vláknina 43,3 g
–        Z toho cukry 21,2 g
Proteiny 209,9 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 391 %
Vitamín B12 59,8 %
Vitamín B6 368,2 %
Vitamín C 331,8 %
Vitamín D 39,4 %
Vitamín E 126,3 %
Vápník 77,9 %
Měď 91,2 %
Kyselina listová 114,4 %
Železo 184,8 %
Hořčík 126,6 %
Mangan 206,1 %
Niacin 493,5 %
Kyselina pantothenová 93 %
Fosfor 224,8 %
Riboflavin 122,2 %
Selen 241,7 %
Thiamin 101,3 %
Zinek 76,2 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš z kuřecího masa
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)