Segedínský guláš z bůčku

By | 23.3.2015

Recept na výtečný segedín z bůčku.

Segedínský guláš z bůčku

Doba přípravy

1 hodina 45 minut

Porce

Pro 3 až 4 strávníky




Ingredience

500 g vepřového bůčku

500 g kysaného zelí

100 g cibule

50 g vepřového sádla

40 g hladké mouky

300 ml zakysané smetany

2 lžíce mleté sladké papriky

1 lžička kmínu

1 lžička soli




Postup

Bůček pokrájíme na asi třícentimetrové kostky, cibuli nakrájíme najemno a zelí promyjeme a překrájíme. Ve velkém hrnci (ideálně tlustostěnném) rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Poté vložíme maso společně s mletou paprikou a kmínem a zamícháme. Díky tomu, že je bůček hodně tučný, pustí nám hodně šťávy. Na této šťávě maso v hrnci pozvolna dusíme, dokud se téměř zcela neodpaří (nezapomínáme na časté míchání). Přilijeme horkou vodu a bůček dále dusíme zhruba 30 minut. Po půl hodině přidáme i zelí, vše osolíme, promísíme a dusíme dalších 30 minut. Jakmile je maso i zelí měkké, stačí už jen přilít směs mouky rozmíchané v zakysané smetaně a ještě několik minut provařit.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš z bůčku

*Uvedené nutriční hodnoty tohoto receptu z bůčku jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 4009,4
Tuky 381,4 g
–        Nasycené mastné kyseliny 156 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 37,9 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 164,8 g
Cholesterol 539,5 mg
Sodík 5961,5 mg
Draslík 2768,3 mg
Sacharidy 82 g
–        Z toho vláknina 20,8 g
–        Z toho cukry 10,5 g
Proteiny 68,4 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 196,3 %
Vitamín B12 85 %
Vitamín B6 102,3 %
Vitamín C 156,8 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 26,5 %
Vápník 59,4 %
Měď 50,9 %
Kyselina listová 66,3 %
Železo 93,7 %
Hořčík 42,5 %
Mangan 69,8 %
Niacin 144,4 %
Kyselina pantothenová 33,5 %
Fosfor 102,9 %
Riboflavin 131,3 %
Selen 92,2 %
Thiamin 176,5 %
Zinek 53,7 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš z bůčku
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)