Segedínský guláš v pomalém hrnci

By | 21.3.2015

Jednoduchý a velmi nenáročný recept pro vyznavače pomalého vaření. Připravte si bez velké námahy tento výborný segedín v pomalém hrnci.

Segedínský guláš v pomalém hrnci

Doba přípravy

4 až 8 hodin

Porce

Pro 6 osob

Ingredience

1 kg vepřové plece

500 g kysaného zelí

400 ml 30% smetany

2 větší cibule

4 lžíce hladké mouky

1 vrchovatá lžíce sádla

1 lžíce mleté sladké papriky

1/2 lžíce mleté pálivé papriky

Na dochucení pepř, sůl a kmín

Postup

Nádobu pomalého hrnce vymažeme sádlem a vyskládáme ji kostkami vepřové plece. Rovnoměrně zasypeme hladkou moukou a paprikami a ochutíme solí, pepřem a kmínem. Řádně promísíme. Přidáme najemno nasekanou cibuli, překrájené a propláchnuté kysané zelí a smetanu. Opět řádně promísíme. Dáme dělat. Segedín bude hotový za 4 až 8 hodin v závislosti na zvoleném stupni dušení.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš v pomalém hrnci

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš v pomalém hrnci jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 5199,6
Tuky 412,1 g
–        Nasycené mastné kyseliny 189 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 32,8 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 159,5 g
Cholesterol 1511,7 mg
Sodík 6499,7 mg
Draslík 5206,7 mg
Sacharidy 110,9 g
–        Z toho vláknina 23,6 g
–        Z toho cukry 10,6 g
Proteiny 259 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 231,6 %
Vitamín B12 130,5 %
Vitamín B6 251,6 %
Vitamín C 174,5 %
Vitamín D 52,5 %
Vitamín E 18,9 %
Vápník 70,3 %
Měď 98 %
Kyselina listová 88,5 %
Železo 144,6 %
Hořčík 82,6 %
Mangan 103,4 %
Niacin 228,4 %
Kyselina pantothenová 75,8 %
Fosfor 283,6 %
Riboflavin 242,1 %
Selen 519,6 %
Thiamin 405,7 %
Zinek 252,5 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš v pomalém hrnci
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zpět na hlavní stranu