Segedínský guláš s klobásou

By | 16.3.2015

Pokud máte v oblibě uzeniny, pak vám jistě zachutná tento segedín s klobásou.

Segedínský guláš s klobásou

Doba přípravy

1 hodina 30 minut

Porce

Pro 4 strávníky

Ingredience

500 g vepřového bůčku (spíše libovějšího)

500 g kysaného bílého zelí

150 g klobásy (výběr je čistě na vás)

500 ml hovězího vývaru

150 ml třicetiprocentní smetany

3 středně velké cibule

2-3 lžíce rostlinného oleje

1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky

1 vrchovatá lžička mleté pálivé papriky

Sůl

Kmín

Postup

Na oleji orestujeme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme mletými paprikami a ty na cibulce za stálého míchání krátce zasmahneme, načež vše podlijeme trochou horkého vývaru. Vložíme opláchnutý a na kostky nakrájený bůček, okmínujeme, osolíme, zalijeme většinou vývaru (část si necháme na případné podlévání segedínu během dušení) a dusíme cca půl hodiny (maso by už mělo být částečně změklé). Přidáme slité a překrájené kysané bílé zelí a na kolečka nakrájenou klobásu a pokračujeme v dušení do úplného změknutí zelí i masa. Na závěr vmícháme smetanu a ještě krátce povaříme. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.

Poznámka: Zhruba čtvrt hodiny před koncem dušení je dobré zahustit segedín jíškou

Výživové hodnoty pro segedínský guláš s klobásou

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš s klobásou jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 4327,6
Tuky 413,1 g
–        Nasycené mastné kyseliny 153,1 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 64,6 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 169,5 g
Cholesterol 692,1 mg
Sodík 8738,5 mg
Draslík 3568,3 mg
Sacharidy 64,2 g
–        Z toho vláknina 23,8 g
–        Z toho cukry 10,5 g
Proteiny 95,7 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 193,3 %
Vitamín B12 123,6 %
Vitamín B6 141,4 %
Vitamín C 183,3 %
Vitamín D 19,7 %
Vitamín E 125,1 %
Vápník 45,7 %
Měď 62,7 %
Kyselina listová 55,4 %
Železo 98,3 %
Hořčík 48,8 %
Mangan 78,2 %
Niacin 186,8 %
Kyselina pantothenová 39,1 %
Fosfor 123,9 %
Riboflavin 134,4 %
Selen 110,2 %
Thiamin 231,8 %
Zinek 76,1 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš s klobásou
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zpět na hlavní stranu