Segedínský guláš s česnekem

By | 24.3.2015

Populární štiplavou chutí bílých stroužků obohacený segedín s česnekem.

Segedínský guláš s česnekem

Doba přípravy

2 hodiny 30 minut

Porce

Pro 4 až 6 strávníků

Ingredience

750 g vepřového plecka

750 g kysaného zelí

400 ml zakysané smetany

300 ml sladkého bílého vína

2 velké cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce pálivé mleté papriky

1 lžíce sladké mleté papriky

3 lžíce vepřového sádla

Sůl

Postup

Začneme zpracováním základních surovin. Kysané zelí propláchneme a několikrát překrojíme (aby nám vznikly menší kusy), plecko nakrájíme na větší kostky, cibuli nasekáme najemno a stroužky česneku prolisujeme, nebo utřeme.

Nyní se dáme do vaření. V tomto receptu se v první fází připravuje zelí a maso odděleně. V jednom hrnci rozpustíme polovinu sádla a osmažíme na něm polovinu přichystané cibule. Přidáme maso, které důkladně opečeme ze všech stran, přidáme sůl a polovinu mletých paprik, podlijeme bílým vínem a dusíme do změknutí masa (podle potřeby podléváme horkou vodou). Prakticky ten samý postup zopakujeme ve druhém hrnci se zelím s tím rozdílem, že ho nebudeme solit a podlévat bílým vínem. Jakmile nám zelí a maso změknou, dáme je dohromady, přidáme česnek a zakysanou smetanu, promícháme a v pekáči, či litinovém hrnci necháme na zhruba půl hodiny zapéct v troubě.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš s česnekem

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš s česnekem jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 4093,7
Tuky 305,7 g
–        Nasycené mastné kyseliny 133,7 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 26,9 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 122,3 g
Cholesterol 917,5 mg
Sodík 8050,2 mg
Draslík 5359,5 mg
Sacharidy 88,1 g
–        Z toho vláknina 29,5 g
–        Z toho cukry 14,9 g
Proteiny 201,9 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 212,6 %
Vitamín B12 108,8 %
Vitamín B6 235,2 %
Vitamín C 245,3 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 19,7 %
Vápník 96,1 %
Měď 99,2 %
Kyselina listová 81,5 %
Železo 139,8 %
Hořčík 89,2 %
Mangan 172,6 %
Niacin 167,7 %
Kyselina pantothenová 68,1 %
Fosfor 240,2 %
Riboflavin 197,1 %
Selen 385,2 %
Thiamin 297,2 %
Zinek 199,2 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš s česnekem
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Zpět na hlavní stranu