Segedínský guláš s bramborami

By | 17.3.2015

Recept na o několik neklasických surovin doplněný segedín s bramborami.

Segedínský guláš s bramborami

Doba přípravy

1 hodina 40 minut

Porce

Pro 4 lidi

Ingredience

600 g vepřového plecka

600 g sterilovaného kysaného zelí

400 g brambor

100 g anglické slaniny

250 ml vysokoprocentní smetany

1 lžíce mleté sladké papriky

1 lžíce mleté pálivé papriky

2 lžíce vepřového sádla

2 lžíce hladké mouky

2 středně velké cibule

2 rajčata

1 červená paprika

1 žlutá paprika

7 stroužků česneku

5 kuliček nového koření

3 bobkové listy

Sůl a pepř

Postup

Vepřovou plec opláchneme, osušíme a rozkrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, rajčata na osminky, anglickou slaninu na čtverečky a papriky na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek si prolisujeme. Kysané zelí slijeme, podle kyselosti případně i propláchneme a překrájíme na menší kusy.

V hrnci si rozpálíme sádlo a orestujeme na něm slaninu společně s cibulí. Vložíme kostky masa a opékáme je, než se nám důkladně zatáhnou ze všech stran. Přidáme česnek, zaprášíme moukou a obojí necháme krátce zasmahnout. Následně přidáme i bobkové listy a nové koření, opepříme, osolíme, zasypeme oběma mletými paprikami, za stálého míchání řádně zamícháme a zalijeme horkou vodou (pokud máte k dispozici vývar, použijte raději ten). Vložíme veškerou zeleninu a dusíme zhruba půl hodiny. Poté vložíme zelí a dusíme do změknutí všech použitých surovin. Téměř hotový segedín zjemníme smetanou a pokud je to potřeba ještě ho dochutíme solí a pepřem.

Nezapomeňte

Během dušení jídlo pravidelně kontrolujte, abyste měli jistotu, že je v hrnci dostatek tekutiny nezbytné pro dušení. Pakliže jí tam není dost, podlévejte horkou vodou (vývarem).

Výživové hodnoty pro segedínský guláš s bramborami

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš s bramborami jsou přibližné

Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 4031,3
Tuky 299,9 g
–        Nasycené mastné kyseliny 129,2 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 21,8 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 92,9 g
Cholesterol 856,2 mg
Sodík 8706,8 mg
Draslík 6703,7 mg
Sacharidy 188,9 g
–        Z toho vláknina 46,1 g
–        Z toho cukry 31,8 g
Proteiny 156,4 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky
Vitamín A 473,9 %
Vitamín B12 71,6 %
Vitamín B6 283,5 %
Vitamín C 1490 %
Vitamín D 32,8 %
Vitamín E 19,6 %
Vápník 63,4 %
Měď 102,3 %
Kyselina listová 98,9 %
Železo 164,9 %
Hořčík 95,9 %
Mangan 155,6 %
Niacin 175,5 %
Kyselina pantothenová 76,4 %
Fosfor 188,8 %
Riboflavin 157,5 %
Selen 241 %
Thiamin 364,8 %
Zinek 126 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš s bramborami
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Zpět na hlavní stranu