Segedín podle kuchaře Ivana Vodochodského

By | 4.4.2015

Představujeme recept na segedín podle Ivana Vodochodského (mimo jiné známý televizní kuchař).

Segedínský guláš podle Ivana Vodochodského

Doba přípravy

3 hodiny

Porce

Pro 6 osob

Ingredience

600 g vepřového bůčku, nebo plece

400 g bílého kysaného zelí

200 g slaniny

200 ml zakysané smetany

500 ml zeleninového vývaru

3 cibule střední velikosti

3 polévkové lžíce vepřového sádla

3 polévkové lžíce hladké mouky

2 polévkové lžíce mleté sladké papriky

4 bobkové listy

6 kuliček nového koření

Sůl

Pepř

Postup

Vepřové maso nakrájíme na 2 až 3 centimetry velké kostky a vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a na malé kostky nakrájenou slaninu, opepříme, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme, aby se všechno vzájemně propojilo. Následně přidáme překrájené a nepropláchnuté kysané zelí i se šťávou a opět celou směs promícháme. Vložíme bobkové listy a nové koření, zalijeme zeleninovým vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C, kde vše zapékáme zhruba čtvrt hodiny. Poté stáhneme teplotu na 150 °C a pečeme 2 hodiny. Občas pekáč z trouby vytáhněte a směs promíchejte. Asi deset minut před koncem pečení přilijte do guláše kysanou smetanu (nesmí být studená, srazila by se) smíchanou s hladkou moukou a několika lžícemi šťávy z pekáče.

Podávání

Před podáváním vyjměte bobkové listy a kuličky nového koření. Servírujeme s houskovým, či kynutým knedlíkem.

Výživové hodnoty pro segedínský guláš podle Ivana Vodochodského

*Uvedené nutriční hodnoty pro segedínský guláš podle Ivana Vodochodského jsou přibližné

  Počet/množství/% naplnění DDD (celkem)
Celkové kalorie 4000,8
Tuky 313,6 g
–        Nasycené mastné kyseliny 120 g
–        Polynenasycené mastné kyseliny 20,8 g
–        Mononenasycené mastné kyseliny 83,7 g
Cholesterol 670,5 mg
Sodík 13,8 g
Draslík 3,6 g
Sacharidy 118,5 g
–        Z toho vláknina 24,7 g
–        Z toho cukry 18,7 g
Proteiny 169,3 g
Vitamíny, minerály a stopové prvky      
Vitamín A 234,9 %
Vitamín B12 74 %
Vitamín B6 195,8 %
Vitamín C 166,3 %
Vitamín D 0 %
Vitamín E 13,3 %
Vápník 55,2 %
Měď 65,6 %
Kyselina listová 77,7 %
Železo 147,4 %
Hořčík 64,5 %
Mangan 104,5 %
Niacin 150,5 %
Kyselina pantothenová 58,2 %
Fosfor 160,1 %
Riboflavin 146,5 %
Selen 244,8 %
Thiamin 340,2 %
Zinek 115,2 %
Shrnutí
recipe image
Název receptu
Segedínský guláš podle Ivana Vodochodského
Publikováno
Celkový čas
Průměrné hodnocení
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

Zpět na hlavní stranu